logo habitat energy
Energie solara si eoliana
   pentru o CASA VERDE
Prima pagina | Despre noi | Contact | facebook icon
Sisteme hibride eoliene fotovoltaice
Criza din ultimii ani a determinat distribuitorii de energie electrica sa reduca investitiile in infrastructura lasand in asteptare proiecte aprobate sau incepute si pe proprietarii de terenuri fara utilitati. Preturile la terenuri fara utilitati au scazut de asemenea foarte mult devenind o investitie buna. In aceiasi situatie se gasesc proprietarii de terenuri montane, locatii apicole sau in zonele in care reteaua prezinta fluctuatii foarte mari ale valorilor energiei electrice.
meniu Panouri Solare Fotovoltaice

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Panouri Solare FOTOVOLTAICE
meniu Panouri Solare Termice

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Panouri Solare TERMICE
meniu Turbine Eoliene

SOLUTII CONSTRUCTIVE

TURBINE EOLIENE
meniu Sisteme Solare de BACKUP

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Sisteme Solare de BACKUP
banner deccons.ro
banner copertine-parasolare.ro

banner rodev.ro
banner utilaje-gipscarton.ro
SOLUTII CONSTRUCTIVE

Sisteme hibride eoliene fotovoltaice

Terenuri fara utilitati.Ce solutii ai cand nu te poti conecta la Electrica?

Ce solutii avem si cu ce costuri?
  • Primul pas este sa contactam distribuitorul de energie electrica sa vedem care sunt costurile totale pe care le-am avea si care este termenul de realizare.
  • Trebuie sa ne facem un centralizator pentru toti consumatorii pe care-i avem si sa estimam o durata de functionare. In acest mod obtinem un consum mediu pe 24h si un consum mediu estimat pe 30 zile. Astfel obtinem un consum in kW pe 24h si lunar.
  • Calculam care ar fi costul lunar al energiei electrice determinate anterior in cazul in care ar fi furnizat de compania de Electricitate.
Solutiile sunt (incepand cu cele mai ieftine):
  1. Cea mai ieftina si simpla este un generator fara automatizare. Generatorul va functiona permanent. Dezavantaje - consum mare de carburant, consum exagerat al intretinerii generatorului (revizii, ulei), poluare fonica, lipsa unui sistem de backup la defectarea generatorului
  2. Generator cu pornire automata si interfata de detectie consumator. Sistem automat, generatorul va functiona cat timp se porneste un consumator. Se reduce consumul de combustibil dar raman ridicate costurile de intretinere, poluare fonica si lipsa unui sistem de backup la defectare. Sistemul este upgradabil la 3.
  3. Generator cu pornire automata, baterii, invertor. Sistem automat, consumatorii sunt alimentati din baterii prin invertor. Invertorul este managerul sistemului, comanda automat pornirea generatorului, gestioneaza bancul de baterii. Se reduc consumul de combustibil si costurile de intretinere iar in cazul defectarii exista autonomia oferita de baterii pana la aparitia service-ului. Invertorul se poate programa sa incarce bateriile dupa un anumit program pt a evita poluarea fonica. Sistemul este upgradabil la 4.
  4. Sistem fotovoltaic automat in care consumatorii sunt alimentati din baterii prin invertor. Generatorul este folosit doar ca backup in cazul suprasarcinii. La o buna dimensionare costurile de intretinere tind catre 0 (singurul consumabil este bateria)
  5. Pentru scaderea costului de achizitie putem inlocui panourile fotovoltaice, sursa regenerabila, cu turbine eoliene sau sistem mixt (fotovoltaic si eolian)

Exemplu:
O vila de 220 mp (P+E+M), consum zilnic 24 kW, lunar de 700kW, complet mobilata, pompa submersibila, sistem incalzire cu peleti si panouri solare, luna Decembrie.
Terenul nu dispunde de utilitati cu o suprafata de 1000 mp s-a achizitionat cu 10 €/mp mai ieftin, deci o economie de 10.000 € fata de un teren cu utilitati.
Electrica Caz 1 Caz 2 Caz 3 Caz 4 Caz 5
Costuri sistem Depinde de distanta
fata de retea
3.200 € 3.600 € 8.700 € 21.000 € 18.500 €
Combustibil lunar 100 € 900 € 500 € 350 €
Revizii lunare 70 € 35 € 35 € 5 € 20 €
Baterii 15 € 15 € 15 €
In cazul in care costul lucrarii pentru conectarea la reteaua nationala depaseste 8.000 € (peste 700m de retea) atunci solutia fotovoltaica sau hibrida devine rentabila din prima zi de instalare! Iar costurile lunare sunt aproape 0.

Daca este imposibil sa ne conectam la reteaua nationala atunci timp de 3 ani solutia 2 este cea mai ieftina dupa care solutia fotovoltaica devine rentabila.
Solutia cea mai ieftina (Caz 1) va egala costurile instalarii unui sistem fotovoltaic in 1,5 ani.


logo gri habitat energy
Copyright © 2011 Habitat Energy srl


logo syms