logo habitat energy
Energie solara si eoliana
   pentru o CASA VERDE
Prima pagina | Despre noi | Contact | facebook icon
Aplicatii ale energiei solare si eoliene in Situatii de Urgenta, Militare
Uragane, inundatii, tornade si cutremure sunt cateva dezastre naturale care pot apare oricand distrugand case, comunitati sau sistemele de utilitati.
In tot acest timp o sursa inepuizabila de energie ne este pusa la dispozitie de catre Soare. Aceasta energie poate fi convertita in energie termica sau electrica pentru functionarea echipamentelor de prim ajutor.
meniu Panouri Solare Fotovoltaice

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Panouri Solare FOTOVOLTAICE
meniu Panouri Solare Termice

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Panouri Solare TERMICE
meniu Turbine Eoliene

SOLUTII CONSTRUCTIVE

TURBINE EOLIENE
meniu Sisteme Solare de BACKUP

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Sisteme Solare de BACKUP
banner deccons.ro
banner copertine-parasolare.ro

banner rodev.ro
banner utilaje-gipscarton.ro
APLICATII ALE ENERGIEI SOLARE SI EOLIENE

Aplicatii pentru Situatii de URGENTA, MILITARE

Uragane, inundatii, tornade si cutremure sunt cateva dezastre naturale care pot apare oricand distrugand case, comunitati sau sistemele de utilitati. Dupa aceste dezastre furnizarea utilitatilor este intrerupta fie automat fie in urma distrugerii lasand comunitatile fara energie electrica, apa potabila, canalizare, comunicatii, servicii medicale timp de zile sau saptamani. Echipele de interventie ale Departamentului pentru situatii de urgenta, armata sau alte servicii publice au nevoie de accesul la utilitati pentru organizarea eficienta a actiunilor pentru salvarea vietilor omenesti si indepartarea efectelor.

In tot acest timp o sursa inepuizabila de energie ne este pusa la dispozitie de catre Soare. Aceasta energie poate fi convertita in energie termica sau electrica pentru functionarea echipamentelor de prim ajutor. Toate echipele implicate ordine publica, pompieri, transporturi, comunicatii, servicii medicale, asigurarea apa potabila si alimente au nevoie de aceasta resursa.

Sistemele fotovoltaice sunt o sursa sigura de energie, nu produc zgomot si nu au parti in miscare (de aceea pot fi folosite timp indelungat fara intretinere)

Totusi unitatile mari, spitale sau adaposturi, care au un consum ridicat de energie de ordinul zecilor de kW, nu pot fi alimentate de sistemele fotovoltaice care ar necesita o suprafata ridicata de instalare si costuri semnificative. Pentru aceste locatii se folosesc generatoarele electrice dar si acestea prezinta inconvenientul aprovizionarii dese cu combustibili iar depozitele sau soselele pot fi afectate in timpul calamitatii.

Putem rezuma domeniile unde sistemele fotovoltaice sunt indicate pe perioada dezastrelor naturale:
  • echipament medical
  • antene si comunicatii portabile
  • sisteme pompare si purificare a apei
  • frigidere
  • iluminat stradal
  • radio laptop
  • sisteme detectie vicitmelor
  • indicatoare si semne necesare traficului rutier
  • diverse incarcatoare.

Exemple de sisteme :

Iluminatul stradal - usor de montat, devine operational dupa cateva ore de la instalare. Este folosit pentru iluminatul adaposturilor, punctelor de control.
Aplicatii ale energiei solare si eoliene in Situatii de Urgenta, Militare     Aplicatii ale energiei solare si eoliene in Situatii de Urgenta, Militare

Sisteme portabile civile/militare de la 20-60W pentru diverse aplicatii
Aplicatii ale energiei solare si eoliene in Situatii de Urgenta, Militare     Aplicatii ale energiei solare si eoliene in Situatii de Urgenta, Militare

Indicatoare rutiere - realizeaza un trafic mai sigur, indica zonele cu adaposturi
Aplicatii ale energiei solare si eoliene in Situatii de Urgenta, Militare     Aplicatii ale energiei solare si eoliene in Situatii de Urgenta, Militare

Apa potabila si tratarea apei
(Sisteme de pompare a apei cu pompe Lorentz si sisteme de purificare /tratare a apei)


Radio, cabine telefonice, telefoane mobile
(Punct de lucru cu 2kW sau sistem de 190W pentru alimentarea aplicatiilor medii/mari)


logo gri habitat energy
Copyright © 2011 Habitat Energy srl


logo syms