logo habitat energy
Energie solara si eoliana
   pentru o CASA VERDE
Prima pagina | Despre noi | Contact | facebook icon
Aplicatii ale energiei solare si eoliene in AGRICULTURA
Folosirea sistemelor de energie alternativa este recomandata in special in zonele unde infrastructura este slab dezvoltata.
Proiectele cu finantare nerambursabila includ capitole importante pentru generarea si folosirea energiei alternative. Iluminat, apa calda menajera, sisteme pompare pentru apa potabila necesara fermelor, irigatii ale solariilor.
meniu Panouri Solare Fotovoltaice

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Panouri Solare FOTOVOLTAICE
meniu Panouri Solare Termice

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Panouri Solare TERMICE
meniu Turbine Eoliene

SOLUTII CONSTRUCTIVE

TURBINE EOLIENE
meniu Sisteme Solare de BACKUP

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Sisteme Solare de BACKUP
banner deccons.ro
banner copertine-parasolare.ro

banner rodev.ro
banner utilaje-gipscarton.ro
Aplicatii ale energiei solare si eoliene

Energia solara si eoliana in AGRICULTURA

Incalzirea habitatului (apa menajera, spatii)

In activitatea de crestere a animalelor, o mare parte din energie se consuma la incalzirea apei necesare echipamentelor de curatare. De exemplu, in fermele de vite 40% din energia folosita este destinata incalzirii apei.

Energia electrica necesara diverselor aplicatii

Utilizarea panourilor solare este mult mai indicata in agricultura decat folosirea generatoarelor sau a turbinelor eoliene in special datorita intretinerii(rezistenta la intemperii, distantele mari fata de unitatile specializate, lipsa unui personal calificat pt supraveghere).

Ventilatie

In fermele de pasari unde mentinerea temperaturii constante, in special vara, se pot utiliza sisteme de panouri solare pentru aplicatiile de ventilare a aerului (fotovoltaice)

Sisteme de pompare a apei/irigatii.

(Vezi si Aplicatii ale energiei solare si eoliene pentru Sistemele de Irigatii)

Este una dintre cele mai atractive aplicatii ale energiei solare.In perioadele caniculare cand necesarul de apa este ridicat , panourile fotovoltaice au randament maxim . Sistemele se pot proiecta in functie aplicatie.
Daca necesarul de apa trebuie acoperit permanent(zi/noapte , senin/noros) si nu exista posibilitatea acumularii apei pentru acest interval , energia generata de panourile fotovoltaice va fi acumulata in baterii(vezi solutii constructive).
Daca necesarul de apa poate fi acoperit prin depozitarea apei in bazine , sistemul nu trebuie sa contina si bateriile pentru stocarea energiei.
Energia solara si eoliana in AGRICULTURA     Energia solara si eoliana in AGRICULTURA


Sisteme apa potabila pentru sate
Schema de functionare a acestui sistem este prezentata in Fig 1.Chiar daca cererea de apa este oarecum constanta pe perioada anului,trebuie asigurata capacitatea de depozitare a apei pe perioada zilelor innorate.
Energia solara si eoliana in AGRICULTURA
FIG.1-Sistem de asigurare a apei potabile pentru sate

Irigatii prin picatura
Solutiile de realizare a sistemelor de irigatii trebuie sa tina cont ca cererea nu este constanta pe perioada anului.Cererea maxima in perioada de irigatii este in general de doua ori mai mare decat media anuala si in aceasta perioada si nivelul panzei de apa freatica este mai scazut ceea ce face ca sistemul sa fie supradimensionat pentru toata perioada anului.
Energia solara si eoliana in AGRICULTURA
FIG2-aplicatie a tehnologiei solare pentru realizarea irigatiilor prin picatura
logo gri habitat energy
Copyright © 2011 Habitat Energy srl


logo syms