logo habitat energy
Energie solara si eoliana
   pentru o CASA VERDE
Prima pagina | Despre noi | Contact | facebook icon
Aplicatii ale energiei solare si eoliene pentru PISCINE
Folositi energia solara pentru a va incalzi piscina. Beneficiati de confort maxim si realizati o economie substantiala - ajutand in acelasi timp mediul inconjurator.
Panourile solare TSPOOL sunt solutia ideala pentru incalzirea volumelor mari de apa. Extinde acum perioada de utilizare confortabila a piscinei tale cu panouri solare! Ieftin, usor de instalat si intretinut.
meniu Panouri Solare Fotovoltaice

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Panouri Solare FOTOVOLTAICE
meniu Panouri Solare Termice

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Panouri Solare TERMICE
meniu Turbine Eoliene

SOLUTII CONSTRUCTIVE

TURBINE EOLIENE
meniu Sisteme Solare de BACKUP

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Sisteme Solare de BACKUP
banner deccons.ro
banner copertine-parasolare.ro

banner rodev.ro
banner utilaje-gipscarton.ro
Aplicatii ale energiei solare si eoliene

Energia solara pentru PISCINE


Instalatia solara destinata incalzirii apei piscinelor este cea mai eficienta solutie pentru extinderea timpului de utilizare al piscinelor.

Solutia este fezabila atat pentru segmentul rezidential dar si pentru piscinele profesionale (1996 Olimpiada de la Atlanta - piscinele au fost incalzite cu sisteme solare).

Volumul mare de apa, diferentele de temperatura zi-noapte, fac din incalzirea apei destinata piscinei un consumator important.

Si nu numai. Pe perioada verilor fierbinti sistemul poate fi utilizat pentru racirea apei pe perioada noptii!

Folosirea prelatelor ca masura suplimentara duce la reducerea schimbului de caldura precum si perioadei de inlocuire a apei datorita depunerilor de suprafata.


Sistemul de incalzire este foarte simplu de integrat intr-o solutie deja existenta deoarece foloseste aceiasi pompa care este destinata filtrarii apei.

Empiric se poate dimensiona suprafata panourilor solare=50% din suprafata piscinei. Pentru piscinele care au prevazut un timer pentru perioada de flitrare acesta se seteaza pentru perioada diurna realizandu-se in acelasi timp filtrarea si incalzirea piscinei.

Atentie la alegerea solutiei deoarece materialul din care sunt fabricate panourile solare poate fi corodat de compozitia chimica folosita la tratarea apei (nivelul pH sub 7.2)!

Montajul panourilor pe acoperis reduce incalzirea aticului si implicit costurile de racirea ale casei. Tot empiric se recomanda pozitionarea panourilor la un unghi egal cu latitudinea -10 (15) grade.


logo gri habitat energy
Copyright © 2011 Habitat Energy srl


logo syms