logo habitat energy
Energie solara si eoliana
   pentru o CASA VERDE
Prima pagina | Despre noi | Contact | facebook icon
Casa Solara Prispa
PRISPA este echipa românească care participă la competiția Solar Decathlon Europe 2012, unul dintre cele mai importante concursuri internaționale pentru promovarea utilizării energiei solare. În concurs, fiecare echipă trebuie să-și imagineze, să proiecteze și, ulterior, să construiască în 10 zile o casă care să fie 100% independentă din punct de vedere energetic. Echipa este formata din 50 de studenti ai Facultatilor de Arhitectura , Politehnica si Constructii din Bucuresti.
meniu Panouri Solare Fotovoltaice

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Panouri Solare FOTOVOLTAICE
meniu Panouri Solare Termice

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Panouri Solare TERMICE
meniu Turbine Eoliene

SOLUTII CONSTRUCTIVE

TURBINE EOLIENE
meniu Sisteme Solare de BACKUP

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Sisteme Solare de BACKUP
banner deccons.ro
banner copertine-parasolare.ro

banner rodev.ro
banner utilaje-gipscarton.ro
SOLAR DECATHLON Madrid 2012

Casa Solara PRISPA

Proiectul PRISPA este echipa Romaniei care participa in 2012 pentru prima oara la concursul SOLAR DECATHLON, cel mai titrat concurs international de case solare.In concurs fiecare echipa trebuie sa-si imagineze, sa proiecteze si sa realizeze o casa 100% independenta din punct de vedere energetic.Componentii echipei sunt studentii de la Facultatea de Arhitectura , Universitatea de Constructii si Politehnica din Bucuresti.Asa a inceput parteneriatul nostru!


De ce "Prispa" si cu ce este diferit?

Unicitatea sa consta in preluarea elementelor de arhitectura traditionale romanesti ("Prispa" - zona de trecere si tranzit intre spatiul locuit si mediul inconjurator) si adaptarea lor in cadrul unui proiect eficient energetic.


Cum functioneaza "Prispa"?

casa solara prispa 1

Casa Prispa – proiect unic pe piata romaneasca deoarece casa asigura confortul unei familii si o scapa definitiv de grija fata de facturile lunare si costurile de intretinere folosind tot ceea ce este astazi cunoscut in domeniul tehnologiilor pasive. Proiectul include panouri fotovoltaice SUNERG de inalta eficienta, panouri solare termice SUNERG cu jaluzele de protectie automata, recuperarea energiei termice din aerul uzat folosind un sistem inteligent de HVAC, recuperarea apei uzate pentru irigatii folosind rezervoarele de apa gri pozitionate in fatada nord, folosirea inteligenta a arhitecturii casei pentru incalzirea naturala, termoizolarea cu vata minerala de 24cm, folosirea tencuielilor pe baza de lut, iluminat cu leduri cu intensitate reglabila iar pentru incalzirea sub-5C sunt folosite panouri radiante.

casa solara prispa 2

PRISPA - costuri minime ale terenului fara utilitati,costuri minime datorita lipsei facturilor lunare. Suprafata construita a modelului de concurs are 110 mp iar pretul pentru acest model nu depaseste 70.000 EUR cu toata tehnologia inclusa.Nu ramane decat sa va alegeti mobilierul si electrocasnicele.


Care este rolul Habitat Energy, distribuitor SUNERG in proiectul "Prispa" ?

Ca orice casa solara, PRISPA avea nevoie de un acoperis fotovoltic performant care sa respecte conditiile concursului si sa genereze maxim de energie pe suprafata instalata.Deoarece partenerul nostru SUNERG se afla in top 3 producatori de panouri fotovoltaice din punct de vedere al eficientei ( vezi rezultatele aici) am propus panourile SUNERG 250W seria I+ cu eficienta marita.

Panourile au fost testate de Universitatea Politehnica-inginerie electrica

casa solara prispa 3

Dupa instalare testele panourilor fotovoltaice a continuat. Rezultatul productiei de energie electrica in conditii reale de lucru se poate vedea pe situl SMA datorita monitorizarii online realizate cu webbox www.sunnyportal.com in perioada cat casa a fost expusa in parcarea de la Leroy Merlin in Bucuresti.

casa solara prispa 4

PRISPA este primul proiect de casa solara din Romania, realizat cu sprijinul universitatilor de prestigiu romanesti si certificat de exigentele unui concurs international Solar Decathlon.

Poze din Galeria Prispa : galerie casa solara prispalogo gri habitat energy
Copyright © 2011 Habitat Energy srl


logo syms